Православна молитва щоб врегулювати хороший сон дитини

Що читати, щоб дитина добре спав?

Доаждая мама бажає, щоб її дитина росла здоровою і щасливою. І це залежить не тільки від правильного харчування, прогулянок на свіжому повітрі, розвиваючих і рухливих ігор, але і від міцного спокійного сну вночі. Цей фактор має велике значення для правильного розвитку дитини та її емоційного фону. Однак найчастіше сон малюка порушується, він погано спить, часто прокидається з плачем або перевертається всю ніч.

Молитва для хорошого сну дитини

Намагаючись розібратися в причинах такого порушення, жінка йде до лікаря або шукає поради у більш досвідчених мам, але медицина не завжди може допомогти у вирішенні цієї проблеми, а поради - принести результат. Тоді єдине вірне рішення - це молитися за малюка і просити у Бога допомоги. Найголовніше, щоб мама вірила, що ці благання допоможуть.

Які молитви слід читати в залежності від причини порушення сну у дитини?

Любов матері настільки сильна, що благання про допомогу до Всевишнього за свою дитину не можуть не бути почуті. Найголовніше - робити правильний посил. Для цього потрібно очистити голову від сторонніх суєтних думок і від щирого серця попросити Бога, щоб він дарував малюкові спокій і малюк добре спав. Також добре закликати на допомогу ангела-хранителя, приставленого до дитини з народження. Не буде зайвим вивчити молитву чи змова напам`ять - знаходиться в пам`яті, вона стане набагато сильніше, ніж прочитана з папірця. До того ж молитву чи змова можна буде прочитати в будь-який час, не витрачаючи часу на її пошуки.

Змова щоб дитина добре спав

Двома основними молитвами, які можна читати незалежно від причин порушення сну, є: «Богородиця, Діво Раду ...» і молитва до Христа.

Перша молитва звучить так:

«Богородице Діво, радіючи. Зрадівши Маріє, Господь з тобою. Благослови Ти між жонами, благословен плід лона твого. Яко народила єси Христа Спаса, Ізбавителя душ наших. Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво, молитов наших не погорди в скорботах. Але від бід визволи і дітей захисти, єдина Чиста і благословення. »

Друга молитва звучить так:

«Господи Ісусе Христе, Сину Божі, молитвами Пречистої Твоєї Матері, Силою Чесного і Животворящого хреста, і Святого Ангела Хоронителя чада мого, і всіх заради святих, що печуться про нас, помилуй і спаси мене і чада мого, як благий і чоловіколюбець. амінь »



Крім молитов, можна прочитати така змова, щоб заспокоїти своє чадо:

«Як сволока з стелиною сплять і мовчать, ніколи не кричать, так і мій б дитина спала і мовчав, ніколи не кричав. Амінь ».

Його наговорюють три рази скоромовкою на чашку з водою (для цього можна взяти і святу воду). Чашку перед наклепів взяти так, щоб великий палець був над водою. Після швидкого обмови дати дитині попити цієї води, залишком можна обтерти малюка.

Залежно від того, чому дитина не спить, до цих основних молитвам можна додавати інші благання або змова, щоб бути впевненим в результаті. Причинами порушення сну можуть стати:

  • хвороба;
  • психосоматичні порушення;
  • емоційна напруженість в сім`ї.

хвороба

Молитва від хворобПроблеми зі сном під час хвороби - явище тимчасове, але все-таки духовний захист від небесних покровителів допоможе дитині впоратися не тільки з проблемою сну, але і з самою хворобою. Головне знати, до якого святому звернутися з благанням, або який змову прочитати. Найшвидшим помічником в зціленні вважається великомученик і цілитель Пантелеймон. Його допомога ефективна навіть у разі невиліковних медициною хвороб і, щоб її отримати, достатньо щиро звернутися до нього з такими словами.



«О, Святий Великомученик Пантелеймона, помилуй мя і допоможи чаду моєму, визволи його від хвороби і даруй швидке одужання. Не погорди моління грішній Раби, серце материнське скорботи і просить допомоги у світлого захисника і цілителя. Помилуй мя і допоможи заради Христа Спаса нашого, Пресвятої Матері його і всіх святих. Амінь. »

психосоматичні порушення

Частою причиною порушення сну стає емоційна перевантаження на психіку дитини. Це може статися через тривале перегляду телевізора, знаходження за комп`ютером, рухливих ігор, конфліктів з батьками або між батьками та іншого. Уві сні дитина заново переживає те, що сталося за день, тому його мозок не відпочиває. Поступово це призводить до порушень сну.

Розлад сну у дітей

У таких випадках дуже допоможе звернення до Животворящої силі Хреста Господнього. Ось молитва, щоб ви могли могли звернутися до силі хреста:

«Господи Ісусе Христе, Сину Божі, збережи чадо моє, благослови і освяти його силою Животворящого Хреста Твого. Даруй йому порятунок і умиротворення на сон грядущий, осені своїм святим рукою, закрий чадо моє від страху нощнаго. Даруй йому швидкого захисника і покровителя від будь-якого зла, Ангела-Хранителя Святаго.Услишь Господи і не погорди моління Раби Твоєї, що не відкрий від мене лиця Твого, заради Пресвятої Богородиці і всіх святих. амінь »

Якщо мама бажає, щоб її дитина добре спав і не плакав, то їй слід читати саме цю молитву.

Емоційна напруженість в сім`ї

Діти дуже сприйнятливі до будь-якого негативу у взаєминах сім`ї. Батьки іноді можуть і не помічати, як змінюється дитина після сварки батьків або після того, як його самого посварили за проступок. Негативні емоції шарами накладаються на психіку дитини, він замикається або навпаки, стає дуже активним, агресивним. Також це може стати причиною неспокійного сну. Що ж робити, щоб цього уникнути? Відновити емоційний баланс дитини можна. По-перше, потрібно налагодити взаємини в сім`ї. Дитина більше не повинен відчувати, що «мама і тато знову посварилися». Адже іноді винуватим він вважає саме себе. По-друге, не за все дітей потрібно лаяти, іноді буде краще просто пояснити, чому так робити не можна.

сімейна молитва

В даному випадку можна читати молитву чи змова не тільки для того, щоб дитина добре спав, а й для загального поліпшення сімейних відносин. Тут допоможе молитва до святих Петра і Февронії:

«Святий благовірний княже Петра і княгині Февронії, моліть Бога за нас.»

А для малюка буде добре, щоб ви закликали його Ангела-Хранителя не тільки захищати його сон вночі, але і знаходитися з ним поруч весь час. Молитва до Ангела-Хранителя звучить так:

«Ангел хранитель раба Божого / раби Божої (називаєте ім`я дитини), закликаю Тебе і прошу захисту чаду своєму. Не покинь чада мого ні уві сні, ні в стані. Осені його крилами своїм і захисти. Збережи чадо моє від поганих людей і катастрофічних напастей. Перепинити шлях злісному вторгнення і пошли з небес міцну захист від недуг. Ангел-Хранитель, почуй недостойну рабу Божу і захисти чадо моє від усякого зла. В ім`я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь. »

Молитва завжди повинна мати місце в житті кожного православного християнина, адже це найпотужніший засіб не тільки для душевного спокою, але для виконання бажаного. Іноді не обов`язково заучувати молитви, які представлені на сторінках молитвословів, щоб звернутися за допомогою до Бога. Слова про любов, прощення, лікуванні та інше можуть бути і своїми, головне, щоб вони йшли з душі і не на шкоду кому-то. Господь завжди почує щиро розкаявся і печеться про своїх близьких. Тим більше, якщо це мати, нескінченно любляча своє дитя.



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 182